Dakwerken

U kunt bij Cequ Dakbedekkingen terecht voor de volgende platte daken:

• Bitumineuze dakbedekking.
• EPDM-daken.

Bitumineuze dakbedekkingen

Een bitumen dak gaat meestal 10 tot 20 jaar mee. Dat is mede afhankelijk van de kwaliteit en of u jaarlijks onderhoud aan uw bitumen dak laat uitvoeren.

Bitumineuze systemen voeren in Nederland de overhand. Van alle platte daken bestaat ruim 80 procent uit bitumen. Bitumineuze daken worden nagenoeg altijd voorzien van een gemodificieerde toplaag. De meest voorkomende materialen zijn APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen) gemodificeerd.

Voordelen bitumen dakbedekking

Bitumen heeft verschillende voordelen zoals de makkelijke verwerkbaarheid en de enorme kleefkracht op bijna alle ondergronden. Andere voordelen zijn:

• Bitumen is stugger en steviger waardoor het veiliger is om op te lopen en beter bestand is tegen mechanische beschadigingen.

• Bitumen verlangt weinig onderhoud en heeft een hoge temperatuursstabiliteit.

• Een bitumineuze dakbedekking heeft een hoge weerstand tegen veroudering en is zeer UV-bestendig.

• Bitumen is eenvoudig te verwerken. U krijgt maar liefst 10 jaar fabrieksgarantie van Cequ Dakbedekkingen op een bitumen dak.

EPDM-daken

Een EPDM-dak is een kunststof dak en bestaat uit synthetisch rubber. Deze dakbedekking wordt koud op uw dak gelijmd gecombineerd met een dakprimer. Wij kunnen EPDM toepassen op platte en licht hellende daken. Een EPDM-dak is waterdicht en garandeert een duurzame afdichting van uw dak. EPDM wordt zonder open vuur aangebracht en is ook een milieubewuste keuze omdat het materiaal te recylcen is.

Voordelen EPDM-daken

EPDM-daken hebben verschillende voordelen en worden zowel toegepast bij een nieuwbouwproject als verbouwing. Het systeem wordt zonder gasbrander geplaatst. Een EPDM-dak is goed bestand tegen extreme temperaturen en is een milievriendelijk daksysteem. Bovendien is EPDM UV- en ozonbestendig en zeer elastisch. Ook hebben wortels geen kans om door deze dakbedekking heen te groeien. Vanwege die eigenschap is een EPDM-dak ook een ideale ondergrond voor een vegetatiedak. Een vegetatiedak bovenop uw dak heeft ook weer verschillende voordelen:


  • uw dak wordt extra beschermd tegen weersinvloeden (regen, hagel en wind) en temperatuursverschillen uw EPDM-dak heeft een langere levensduur.

  • de schadelijke effecten vanuit de ozon worden beperkt. Uiteraard moet uw EPDM-dak wel het extra gewicht van het vegetatiedak kunnen ondersteunen.


Cequ Dakbedekkingen bekijkt graag samen met u uw mogelijkheden.