Dakreparatie Cequ Dakbedekkingen

Achterstallig dakonderhoud kan vervelende gevolgen hebben. Als uw afvoer verstopt is bijvoorbeeld, kan dit leiden tot overstromingen en lekkages. Lekkages kunnen ook ontstaan door los liggende dakpannen. Het repareren van uw dak kan een kostbare aangelegenheid worden. Daarom is het verstandig om regelmatig uw dak te laten inspecteren zodat u lekkages (en prijzige dakreparaties) voorkomt. Is uw dak beschadigd door ouderdom, storm of bevriezing dan kunt u uiteraard bij Cequ Dakbedekkingen terecht.

Dakrenovatie

Dakrenovatie van bestaande daken is vaak meer dan alleen het vervangen van de bestaande dakbedekking. Bij renovatie kunnen we gebreken vaststellen en oplossen. U kunt vervolgens eventueel ook nog kiezen voor dakisolatie.

Mogelijk zitten de gebreken in dakdetails, zoals randen en dakdoorvoeren. Enkele mogelijkheden tot het herstellen of het verbeteren van de gebreken kunnen zijn:

• Dakranden vernieuwen.
• Nokrenovatie.
• Verbeteren van het afschot.
• Vernieuwen van verrot dakbeschot.

Dakgoten

Het is belangrijk om één keer per jaar uw dakgoten te laten reinigen. Zo voorkomt u verstoppingen en lekkages in uw dakgoten. Ook voor het plaatsen of vervangen van dakgoten kunt u bij Cequ Dakbedekkingen terecht. Boeiboorden, oversteken, bakgoten of zelfs gedeeltes van de gevel kunnen wij opnieuw bekleden met verschillende materialen, waaronder trespa, hout, zink of koper. Trespa is zeer onderhoudsvriendelijk en bovendien ook erg duurzaam. Het materiaal is nagenoeg in alle kleuren beschikbaar. U heeft zelfs de keuze uit houtnerf of metallic kleuren.

Dakisolatie

Een goede dakisolatie zorgt ervoor dat kostbare warmte vanuit een woning of gebouw niet verloren gaat. In de zomer wordt het door dakisolatie ook geen oven in uw woning omdat de zonnewarmte niet door het dak naar binnendringt. Investeert u in dakisolatie dan bespaart u op uw stookkosten.